Hoe onderhoud ik mijn PVC vloer het best?

Een PVC vloer is een duurzame en onderhoudsarme vloerafwerking. Het onderhoud beperkt zich tot het oppervlakkig wegzuigen van losliggend vuil. Aansluitend dient er gedweild te worden volgens het twee-emmer-principe. De eerste emmer bevat lauwwarm water met de bijbehorende PVC reiniger. De tweede emmer bevat water zonder toevoegingen om de dweil in schoon te spoelen. De PVC reiniger zorgt voor een frisse vloer zonder optische aantasting van de matte PVC uitstraling. Er vindt geen laagopbouw plaats bij het werken met de PVC reiniger volgens het twee-emmer-principe. Deze reiniging dient wekelijks herhaald te worden voor het langdurig behouden van een frisse, schone en esthetisch aantrekkelijke PVC vloerafwerking.

Schoonmaakmiddel per merk

 • Therdex
  • James Vinyl & PVC reiniger Schoon & Snel droog
 • Vivafloors
  • Vivafloors Cleaner

Let op!

Direct na verlijming van de PVC vloer op de egalisatie heeft de lijm 48 uur nodig om volledig uit te harden. In deze 48 uur dient er geen reiniging met water plaats te vinden.

Aandachtspunten en tips voor het voorkomen van beschadigingen:

 1. Kies voor een inloopmat bij elke entree. Schoonloopmatten hebben een effectieve werking en zorgen voor een verlenging van de levensduur van je vloerafwerking. Tevens wordt door de schoonloopmat minder vuil naar binnen gelopen wat leidt tot een gereduceerde schoonmaakfrequentie. Een standaard schoonloopmat dient minimaal de breedte en lengte van de deur te hebben om zo ook direct het eventuele regenwater, welke vanuit buiten wordt meegenomen, op te vangen.
 2. Plaatsen van krasbescherming onder meubilair. Door meubilair te voorzien van krasbeschermende viltjes verklein je de kans op krassen en verleng je de levensduur van de vloerafwerking. Met name dynamisch meubilair zoals stoelen en bijzettafels dienen hiervan voorzien te worden. Statisch meubilair zoals kasten en eettafels adviseren wij ook te voorzien van vilt maar hebben hierin minder prioriteit. Til zwaar meubilair en voorwerpen altijd op in plaats van schuivende verplaatsing. Ook stoelwieltjes dienen voorzien te worden van geschikte zachte wieltjes.
 3. Verwijder vloeistoffen binnen afzienbare tijd. Hierdoor voorkom je verspreiding van vuil door de gehele ruimte.
 4. Vermijd rubber onderdelen en voorwerpen. Langdurig contact tussen PVC en rubber leidt tot migratie van de rubber weekmakers. Het gevolg is een donkerbruine verkleuring in de polyurethaan topcoat van de PVC. Rubber zit onder andere in placemats, schoonloopmatten en aan de onderkant van de prullenbak. Ook stoelpoten en ander meubilair kan vanuit de fabriek voorzien zijn van een rubberen onderkant. De stoelpoten leiden in dit geval tot donkerbruine strepen.
 5. Vermijd verkleuring door UV-straling. Elke vloerafwerking verkleurt in een zekere mate onder invloed van zonlicht. Directe lichtinval kan vermeden worden door de juiste zonwering.

Klantenservice

Online

Hallo 👋 Wij helpen je graag! Laat een Whatsapp bericht achter en we komen er zo snel mogelijk op terug.