• Merk
  • Toepassing
  • Eigenschappen
  • Kleur

Vloerprimer

Een solide basis leggen voor je vloerproject is van essentieel belang voor een langdurig en mooi resultaat. Een vloerprimer is een coating die ervoor zorgt dat de vloer goed kan hechten. Deze stap is dus onmisbaar als jij een vloer gaat aanleggen!

Toont alle 14 resultaten

Wat is een vloerprimer?

 

Een vloerprimer is een speciale coating die wordt aangebracht op een onbewerkte vloer voordat de uiteindelijke afwerking, zoals egaline of tegels, wordt aangebracht. Het is een kritische stap in het vloerinstallatieproces, omdat het voor verschillende belangrijke doelen dient: 

Hechting: Vloerprimers zorgen voor een uitstekende hechting tussen de ondervloer en de afwerkingslaag, zoals egaline of cementdekvloer. Dit voorkomt dat de afwerking loskomt of gaat schilferen na verloop van tijd. 

Verzegeling: Ze helpen de porositeit van de vloer verminderen, waardoor wordt voorkomen dat de afwerking wordt geabsorbeerd in de vloer. Dit zorgt voor een gelijkmatige afwerking en voorkomt dat de vloer er vlekkerig uitziet. 

Vochtblokkade: Vloerprimers functioneren als een barrière tegen vocht, wat vooral belangrijk is bij het leggen van een vloer op beton, waar vochtproblemen kunnen ontstaan. 

 

Belangrijke kenmerken van een goede vloerprimer

Een perfecte vloerprimer heeft een aantal belangrijke kenmerken. In ons assortiment vind je alleen de beste A-merken, die aan al deze kenmerken voldoen. Deze kenmerken zijn namelijk:

Hechtingsvermogen: Het vermogen om zich goed te hechten aan verschillende oppervlaktes zoals beton, hout of tegels. 

Snelle droogtijd: Een vloerprimer met een snelle droogtijd bespaart tijd en maakt het mogelijk om snel door te gaan met de volgende stappen van het vloerproject. 

Vochtbestendigheid: De vochtbestendigheid van de vloerprimer is erg belangrijk, zeker als je een betonnen vloer wil of in een vochtige ruimte werkt. 

Lage VOC: Milieuvriendelijke vloerprimers met een lage hoeveelheid vluchtige organische stoffen (VOC) zijn beter voor de gezondheid en het milieu. 

 

Verschillende toepassingen van vloerprimer

 

Primer voor egaline

Egaline wordt vaak gebruikt om ongelijkmatige vloeren te nivelleren voordat de uiteindelijke afwerking wordt aangebracht. Een vloerprimer voor egaline verbetert de hechting van egaline op de ondervloer, waardoor een gladde en gelijkmatige afwerking ontstaat. 

Primer voor cementdekvloer

Cementdekvloeren kunnen poreus zijn, wat kan leiden tot problemen met de hechting van de afwerking. Een primer voor cementdekvloer vermindert de porositeit en zorgt voor een uitstekende hechting van de afwerkingslaag. 

Primer voor PVC vloeren

PVC vloeren zijn de afgelopen jaren enorm populair geworden vanwege hun duurzaamheid en veelzijdigheid. Een primer voor PVC vloeren is essentieel om ervoor te zorgen dat de lijm stevig hecht aan de PVC tegels of planken, waardoor verschuiving en losraken wordt voorkomen. Bovendien helpt de primer om eventuele porositeit in de ondervloer te verminderen, wat resulteert in een gelijkmatige en strakke afwerking van de PVC vloer.

 

Tips voor het aanbrengen van vloerprimer 

 

Hier zijn enkele waardevolle tips om de vloerprimer op de juiste manier aan te brengen: 

Voorbereiding is essentieel: Zorg ervoor dat de vloer goed schoon, droog en vrij van stof is voordat je de primer aanbrengt. 

Roer goed: Roer de vloerprimer grondig voordat je deze aanbrengt om een consistente samenstelling te krijgen. 

Gelijkmatig aanbrengen: Gebruik een roller of kwast om de vloerprimer gelijkmatig te verdelen over de vloer. 

Droogtijd respecteren: Laat de primer volledig drogen voordat je verder gaat met de volgende stappen van het vloerproject. 

 

Conclusie

 

Het gebruik van vloerprimer is een onmisbare stap bij het voorbereiden van je vloer voor een duurzame en prachtige afwerking. Het verbetert de hechting, verzegelt de vloer, en beschermt tegen vochtproblemen. Bij het kiezen van een vloerprimer, let op de hechtingskwaliteit, droogtijd, vochtbestendigheid en milieuvriendelijkheid. Onthoud dat een goed aangebrachte vloerprimer de levensduur van je vloer aanzienlijk kan verlengen en problemen zoals loskomende afwerking kan voorkomen. Volg de aanwijzingen voor het aanbrengen nauwkeurig op, en je zult genieten van een vlekkeloos en langdurig vloeroppervlak waar je nog vele jaren van kunt genieten.

Klantenservice

Online

Hallo 👋 Wij helpen je graag! Laat een Whatsapp bericht achter en we komen er zo snel mogelijk op terug.