Welke type PVC (lijm of click) moet ik kiezen? 

Ben je op zoek naar een strakke en duurzame vloer? Dan is een PVC vloer wat je zoekt. Wij bieden twee verschillende varianten: lijm en click. Lees gauw verder om te ontdekken welke het beste bij jou past!

Het voordeel van een PVC vloer?

PVC vloeren zijn in een rap tempo razend populair geworden. Dit heeft vooral te maken het steeds realistischere parket (eiken-look, naaldhout-look, beton-look) en de vele voordelen van het materiaal. Deze kunststof vloeren zijn 100% waterdicht, onderhoudsvriendelijk, geluiddempend, houdbaar en vloerverwarming vriendelijk (het materiaal is een perfecte warmtegeleider). Tot slot zijn de vloeren goed te installeren en ook weer makkelijk mee te nemen. 

Wat is het belangrijkste verschil?

Het allergrootste verschil tussen lijm- en click-PVC is de manier van installeren. De installatie van een lijm-PVC vloer is een heel proces en daarom raden wij aan om gebruik te maken van een professionele legservice. Dit omdat het egaliseren van de bodem vloer bij dit type in principe altijd nodig is en het verlijmen van de lijm-PVC door professionals vaak een beter resultaat geeft. De installatie van een click-PVC vloer is makkelijker en meer bedoeld voor de doe-het-zelver.    

Waarom een Lijm PVC vloer?

Lijm-PVC vloeren worden verlijmd en vervolgens met een metalen wals aangedrukt. Daardoor ontstaat er altijd een afgemeten resultaat, omdat de vloerdelen super strak liggen. De PVC stroken worden op de ondergrond verlijmd, waardoor er geen ondervloer nodig is. Ook zijn de patroonmogelijkheden bij dit type PVC vloer eindeloos en dat is uiteraard een groot voordeel vergeleken met de click-PVC vloer. Dit is mogelijk omdat de stroken verlijmd gelegd worden en dus geen verbinding hebben. 

Lijm-PVC in het kort:

  • Beter om door een professional te laten leggen
  • Beter in combinatie met vloerverwarming
  • De dunste optie
  • Geen ondervloer nodig
  • Je kunt alle richtingen op
  • Egalisatie vereist 

Waarom een click-PVC vloer?

Click-PVC vloeren kun je zien als het iets eenvoudigere broertje van de lijm-PVC vloer. Deze is vooral bedoeld voor de doe-het-zelver onder ons en is makkelijk zelf aan te leggen, omdat deze click-PVC vloer wel gebruik maakt van verbindingen. Ook hoef je in de meeste gevallen de ondergrond niet te egaliseren, wat de klus een stukje makkelijker maakt. Ga je verhuizen? Geen probleem, je kunt de vloer zo weer meenemen!

Click-PVC in het kort:

  • Doe het zelf
  • Makkelijk mee te nemen
  • Egaliseren niet altijd nodig
  • Goedkoper

Klantenservice

Online

Hallo 👋 Wij helpen je graag! Laat een Whatsapp bericht achter en we komen er zo snel mogelijk op terug.